Verdens bedste vittighed

En babysæl ligger på ryggen og ser ud som om den griner
Den universelt sjoveste og mest passende vittighed i verden

To jægere er ude i skoven, pludselig kollapser den ene af dem. Hans øjne bliver himmelvendte og han trækker ikke vejret. Den anden jæger tager sin mobiltelefon frem og ringer 112. "Min ven er død - hvad kan jeg gøre?", råber han i røret. "Rolig nu, jeg kan hjælpe. Allerførst skal vi være sikre på at han er død.", siger manden der modtager opkaldet. Der bliver helt stille. Et øjeblik efter høres et skud. "Ok, hvad nu?", siger jægeren.

Ifølge Dr. Richard Wiseman er dette planetens sjoveste vittighed. Han er psykolog ved Hertfordshire Universitet og har via Internettet testet 40.000 vitser, for at finde verdens morsomste. Der var mange andre vitser, der i visse grupper gav bedre resultater - men den ovenstående vits er den vittighed, der universelt blev regnet for den morsomste og samtidigt mest passende at fortælle andre. Du kan se mere på testens hjemmeside: www.laughlab.co.uk.

Og som et kuriosum, den vits som skotterne faldt for:
Jeg vil dø fredfyldt mens jeg sover - ligesom min bedstefar. Ikke skrigende som hans passagerer.

Patrick Damsted

Patrick Damsted

Nysgerrigt undersøger og beskriver Patrick vores menneskelige erfaringer og indsigter - og de blinde vinkler, som påvirker vores hverdag og livskvalitet.