Find en tankstation, hvor vi kan tænde en brand i autoværkstedet.

Brand i autoværksted
Find en tankstation, hvor vi kan tænde en brand i autoværkstedet.

Min første dag som produktionsleder gav mig et klart indtryk af jobbets rammer. Jeg havde arbejdet på filmholdet, dem der ankommer på dagen og optager, i mange år. Men med flere og flere planlægnings- og produktionsopgaver i min hverdag, besluttede jeg at skifte til produktionsleder. Fordi jeg er god til at gennemskue og planlægge. Nu var der pludselig ikke ret mange optagedage i kalenderen, men til gengæld virkelig meget planlægning og tænken forud.

Kan du også høre mine ekskærester le i unisont kor? Ja, jeg er ikke en mester til at tømme en opvaskemaskine, støvsuge eller komme afsted til tiden. Men konstant et kvarter forsinket er jeg mester til at adskille og ordne meget komplicerede opgaver og derefter afvikle dem til tiden og på budgettet. Faktisk exceptionelt god. Det er jeg på grund af min kreativitet.

Jeg er stadig ikke god til at rydde op og gøre rent. Jeg kan se det på min datters ansigt, når hun har skolekammerater med hjem. Mest af alt på den sms, der kommer en halv time før. "Vil du ikke lige rydde køkkenet og stuen, vi kommer et par stykker?". Det er på min opfordring hun skriver. Så undgår flest af os mest muligt skam. Til gengæld er jeg den eneste forælder der har udgivet 500 youtubevideoer og skriver digte. I hvert fald som lader andre læse dem.

Det mest overraskende ved opgaven fra begyndelsen, var at den var løst 1 time senere. Jeg ringede til en special effect gut, som i røret udtænkte en kontrolleret og styrbar brand, der løb i en masse gasrør og så meget voldsom ud, men kunne slukkes med et vrid på en ventil. Derefter ringede jeg til Q8 og spurgte om de havde en tankstation, som vi måtte sætte kontrolleret ild til. Det havde de. Der lå en på Sydsjælland, som de netop havde nedlagt og frakoblet tanksystemet til. Og sidst bookede jeg det lokale brandvæsen til at være tilstede med slukningsudstyr. Så var den ged barberet. Kontrakten med statisterne til gengæld, den tog ugevis.

Sådan er det så sjældent det vi tror bliver svært, der faktisk fylder. Og det vi ikke forventer, som ender med at fylde meget. Uanset er kreativiteten essentiel, både når vi skal udtænke, planlægge og virkeliggøre det vi går og drømmer om. Derfor dette inspirationsbrev, som er en ugentlig opsamling af netop det. Vores evne til at skabe os og det vi finder på.

Del det gerne med nogen du mener kan bruge det og hæng på mens vi finder formen over de kommende måneder.


Hvad foregår her?

Det skal jeg fortælle dig!


Tove Ditlevsen siger verden noget

Hvad er det verden kan bruge Danmark til? At se sine egne værste sider fortalt. H.C. Andersen og Kirkegaard har fået en dansk kompagnon på den internationale litteraturscene og det er Tove Ditlevsen. Det er fascinerende at se hvordan den voksne elendighed kan rejse på tværs af kulturer og den iskolde distance mellem to mennesker kan bringe en verden sammen.

New York Times skriver om Tove Ditlevsen.

In Tove Ditlevsen’s World, Happy Families Don’t Stand a Chance
Two reissued works of fiction, “The Faces” and “The Trouble With Happiness,” upend domestic life in the Danish writer’s cutting, deadpan prose.

Joakim Berg er tilbage

Jeg kan præcist huske hvilken fest i hvilken lejlighed i hvilket rum, omgivet at hvilke mennesker jeg første gang hørte sirenen. Min opmærksomhed blev omgående rettet væk fra samtalen og de andre og ind mod musikken. Den melodiske melankoli havde fanget mig og har ikke givet slip siden.

Til det niveau, hvor jeg med kærestesorger kørte alene til Aarhus for at sidde på den ene af to reserverede pladser, for at se deres sidste turné og lade mig opsluge i stemningen af farvel og lad aldrig denne aften ende. Men det gjorde den.

Nu er Kents Clark tilbage solo. Joakim Berg har sluppet et rigtig fint album. Jeg ved godt at mænd i min alder søger mod ungdommens idoler og idealer. Jo mere vi begriber vi aldrig bliver den vi troede vi havde al tid i verden til at opnå at blive, jo mere bliver vi kærester med en der ligner hende fra gymnasiet og kører hende rundt i den bil, vi drømte om dengang.

Måske er jeg faldet i gryden med mental tidsrejse. Måske er jeg faldet for den blå stemnings dragende sug. Måske er det bare et godt album. Jeg er i hvert fald fan. Tak Jocke!


Klovnen græder... af grin

Jeg lytter i øjeblikket til den britiske komiker Jimmy Carrs selvbiografiske eftertankebog Before & Laughter, som blandt andet, er spækket med meget tørre jokes.

Kvinder elsker mænd, der kan få dem til at grine. Det må være derfor klovne scorer helt vildt meget... er en af dem.

Og nu vi er ved temaet, her er den amerikanske komiker Tig Notaros kortfilm Clown Service.

Tig Notaros kortfilm Clown Service

Aktuelt gensyn: Danmarks første folkemøde

Der er snart folkemøde på Bornholm. I juni 2011 var det første folkemøde og når historien skal fortælles er det altid med udgansgpunkt og inspiration i det svenske folkemøde Almedalsveckan. Men faktisk er der en lang og indflydelsesrig tradition for folkemøder i Danmark.

Det demokrati du og jeg lever i, og med, blev første gang luftet ved et folkemøde i 1839 på Himmelbjerget. Idéen om folkemødet blev udtænkt af nogle studerende på gåtur i søhøjlandet og gennemført af Steen Steensen Blicher. Udkommet til at påvirke hele Danmark, fra almue til kongehus.


På gensyn

Det var alt for denne gang, men en ny samling inspiration er lige om hjørnet. Del med nogen du mener kan have glæde af det og husk at abonnere, hvis du ikke allerede er på listen.

Alle mennesker er kreative og bruger deres kreativitet hver eneste dag. Som livets øvrige værktøjer kan kreativitet bruges på flere måder, f.eks. til at undgå udvikling. Aldrig har man set nogen så kreativ, som dem, der skal forklare hvorfor der ikke skal ske noget nyt.

Kreativitet er et grundvilkår i livet. Det skal beskytte os, ved at hjælpe os til at tænke det værste. Den værste angst kommer tit fra en kreativ hjerne, der ikke har travlt. Kreativitet kan også hjælpe os ud af de værste situationer ved at skabe nye løsninger, ligesom det kan skabe de bedste øjeblikke, som vi husker for altid.

Jeg vil gerne være din kreative ven i hverdagen og sammen forsøge at fremme det kreative i alle aspekter af vores liv. At få det sjovere gennem nysgerrighed og udvikling. Bruge mere af os selv og vise mere af os selv.

Inspirationsbrevet er en cirka ugentlig opsamling og udkommer fra i dag. Det er grundstenen i et virtuelt mødested for kreative.

Hilsner Patrick

Patrick Damsted

Patrick Damsted

Nysgerrigt undersøger og beskriver Patrick vores menneskelige erfaringer og indsigter - og de blinde vinkler, som påvirker vores hverdag og livskvalitet.